OM WEST COAST SWING  (WCS)
En amerikansk dans som senare år blivit riktigt populär i hela Europa, Nu har Svenska Danssportförbundet tagit in denna dans som en av deras danskategorier, vilket gör att West Coast Swing har stora möjligheter att bli den nya stora dansen i Sverige. Det som kännetecknar dansen är dess elastiska utseende när den dansas långsamt, samt att den innehåller mycket känslor och lek till musikens alla rytmer. När man väl lärt sig grundtänket i denna dans så kommer man sen lägga mycket vikt på att hela tiden variera sin dans och lägga in mycket styling och lekfullhet ihop med musikanpassning. WCS kan dansas till all sorts musik, även om det är vanligast att man dansar till mycket hitlistemusik, samt även en hel del långsam soul och blues. WCS dansas likadant över hela världen eftersom i stort sett alla instruktörer är aktiva på större event och lär sig av de bästa instruktörerna som åker världen runt och håller workshops.

 KURSINNEHÅLL:

Nivå 1: WCS Basic/Beginner
Kursen är helt från grunden, så inga förkunskaper behövs. Kursen innehåller alla vanliga grundfigurer samt många olika träningsmoment för att alla ska få till det speciella utseendet och känslan på dansen som hör till west coast swing. Vi kommer att använda oss av engelska namn på figurerna, för att förenkla om deltagare i framtiden vill utvecklas och gå på andra kurser/event i Sverige. Man kan säga att "Basic"-delen är när man lär sig de 54-5 mest nödvändiga figurerna som är grunden för allt och att sedan övergår kursen till "Beginner"-delen där man lär sig fler vanliga figurer och lite mer teknik som är nödvändig för att få flyt i dansen. Efter en grundkurs är man dessutom ordentligt förberedd för att gå ut och socialdansa WCS. Vi kan även rekommendera den som redan kan grunderna att repetera denna kurs för att slipa ännu mer på grundtekniken, eftersom man då tar till sig de små detaljerna mycket bättre.
Begrepp som Connection, Body Lead m.m. kommer på denna första nivån.


Nivå 2: WCS Improvers Light
Kursen har förkunskapskrav på att man kan dansa grunder med lite flyt. Kursen startar med att man under ett antal tillfällen repeterar hela grundkursen så man ska bli påminnd om all viktig teknik under dessa figurer man redan lärt sig på den tidigare kursen. Sedan bygger man på med fler figurer som används mycket på socialdanser och även lägger in lite mer övningar så att alla ska börja lyssna på musiken på ett annat sätt och då försöka hitta möjligheter att leka till olika rytmer.
Termer som Variatiatons, Hip Catch, Up Beat vs Down Beat, Easy Dip


Nivå 3: WCS Improvers
Första och andra tillfället ska vi repetera all nödvändig teknik för att få till en bra grundteknik med stretch. Kursen kommer sen övergå till att vi genom många lektioner som workshops som likar de på större event så att deltagarna ska känna sig bekvämma när de åker på dessa större event. Här kommer vi också lägga in en hel del personlig feedback som många tidigare önskat mer av. Det blir en hel del slingor innehållande nyttiga variationer av både vanliga och ovanliga figurer, samt en en del figurer som visar upp föraren lite extra, så att inte bara följaren syns.
Termer som Rollin' Count, Cha-cha-step, Rock'n Prep, Acceleration m.m. kommer användas.


OBS!

Både Nivå2 och Nivå 3 är aldrig densamma! Den byter varje termin en hel del innehåll, men håller sig på samma svårighetsgrader som tillhör resp. nivå så att deltagarna ska kunna gå dessa nivåer flera gånger och fortfarande känner att man får nytt samtidigt som man repeterar alla de viktiga teknikmomenten.
Många har redan kallat nivå3 vid namn "Evighetskursen" då ledarna hela tiden får nya ideér då de åker på sina WCS-utbildningar/event.

EXTRA TRÄNINGSMÖJLIGHETER:

Under varje kurstermin har även alla Wetternbuggarnas medlemmar möjlighet att komma och dansa eller träna på våra friträningstider i lilla danssalen. Det finns vissa tider för de som vill dansa WCS och andra tider för de som vill träna bugg.


EXTRA LEDARLEDDA FLASHMOBTRÄNINGAR:

Efter varje vårtermin så kommer vi börja öva både före och efter sommaren på en koreografi till en viss låt. I början av september varje år så kommer det sen att anordnas Flashmob runtom i olika städer världen över. Förhoppningsvis blir vi många så vi skulle kunna ha en egen flashmob här i Motala, eller i någon närliggande stad. Detta göres för att sprida intresse för denna dans till allmänheten. För er som inte vet hur dessa flashmobs har sett ut så kan ni söka på Youtube på t.ex. "International West Coast Swing Flashmob" Man kan även lägga till en ort som Stockholm, Göteborg eller Paris.
Man bör ha gott en hel Nivå1-kurs för att kunna följa med hyffsat. Dessa träningar är för medlemmar och är gratis.


SOCIADANSER, INTENSIVDAGAR:
Vi arrangerar speciella WCS Socialdanser vid 2-3 tillfällen per termin. Dessa brukar vara mycket populära och många utifrån kommer hit. Intensivdagar i WCS brukar bli någon varje termin och då brukar vi oftast ha kändare instruktörer utifrån som kommer hit och inspirerar oss med nytänk.

 
ANMÄLAN

Anmälan görs på länken "DIREKT" efter varje kurs (anmälningssystemet SwingWeb). Var noga med att klicka på länken på rätt rad. Där har ni även möjligheter att även anmäla fler personer direkt efter ni anmält er själva. Ha då gärna all information om dem tillgänglig (epostadress, postadress, komplett personnummer samt telefonnummer). Det är viktigt att skriva in sin mail-adress rätt eftersom det är där antagningsbesked med betalningsinfo kommer skickas! Du får sedan vänta tills dess ett antagningsbesked återkommer, vilket bekräftar att du kommit med på kursen. Vi kan inte garantera att alla kommer med eftersom vi endast tar tar in så vi håller ganska jämnt fördelat mellan förare och följare, vilket ger mer danstid på kursen. Vid paranmälan blir man antagen ganska omgående då det inte påverkar fördelningen, såvida det finns platser kvar på kursen.
Var noga att vid betalning ange endast OCR-numret så kommer systemet att känna av betalningen automatiskt.


Medlemsavgift
Medlemsavgift är obligatorisk och tillkommer automatiskt vid normal kursanmälan om man inte tidigare under året redan betalt medlemsavgiften. Medlemsavgiften gäller kalenderår (januari-december). Vill man enbart vara medlem så kan man nedan även hitta länk för att betala in denna avgift. Då för man möjlighet att ändå komma på friträningar m.m. Ska man gå kurs så känner anmälningssystemet av om man redan är medlem för det år kursen gäller, annars lägger systemet till medlemsavgiften på antagningsbeskedet.
Då hela familjen är medlemmar finns ett speciellt familjemedlemskap som alltid kostar lika mycket som två vuxna och ett barn. Övriga familjemedlemmar omfattas av familjemedlemskapet.