DANSKURSER 
Vi lär ut en modern buggstil med åhej-förning inom både kurs- och träningsverksamhet. Denna stil för med sig att man inte påverkar sin danspartners balans lika mycket, och på så sätt kan båda utveckla sin dans mer. Följaren får också mycket mera frihet, vilket uppskattas. Den som i framtiden vill prova på att tävlingsdansa har då redan en buggstil som de flesta av Sveriges bästa dansare använder i dag. Denna dansstil börjar ta över även ute på vanliga socialdanser i hela landet. På våra kurser lär man sig alltså något som man kan använda sig av i många olika sammanhang.

 

Tänk på att alla lär sig på olika sätt och olika snabbt - det är bättre att gå samma kurs flera gånger än att gå upp till nästa nivå innan man behärskar kursnivån!  

 

Kursinnehåll:

GRUNDKURS
På grundkursen får man en bra förståelse hur man för och följer utan att störa sin danspartners egen dans. Det finns alltså inga kraftiga dragförningar, utan vi för med handsignaler och kroppsrörelser. Vi går här igenom alla de vanligaste snurrarna och figurerna så att man efter kursen kan gå ut och socialdansa.

 

FORTSÄTTNING 1

Vi bygger på med flera nya turer och figurer men fortfarande ganska enkla sådana. Vi lär oss också ytterligare variationer och bygger fler slingor av de turer och figurer vi kan.

 

FORTSÄTTNING 2

Bygger på att man kan grunden väl, och här fortsätter det med mera avancerade tekniker och musikens tempo är också snabbare.

 

FORTSÄTTNING 3
Den här kursen är för dig som gått Fortsättning 2 flera gånger och vill utmana dej själv att dansa med bra teknik i både långsam och snabb dans,
Vi kommer att varva teknik och figurer.
Vi kommer lägga tid på teknik och hur vi på ett naturligt sätt väver in det i  dansen.
Denna kurs ger en bra förberedelse till högre träning.
 

Tänk på din hygien - kom gärna nyduschad och utan starka parfymer.
Ta gärna med vattenflaska. Inneskor krävs.
Alkoholpåverkade är ej välkomna.
Det kan vara överskott av antingen förare eller följare, så vi ber er ha överseende med detta - vi försöker i största möjliga mån få till jämna grupper, men kan inte förutse sjukdomar, arbete etc.
 Om du går fler av dessa kurser samma termin så finns ett rabattsystem som gör att du betalar fullpris på första kursen (gäller enbart helterminskurser på 12 tillfällen). De övriga kurserna betalar du endast halva priset för. Detta gäller både Bugg och West Coast Swing och man kan blanda dessa. Därimot gäller det inte för torsdagsträningarna (Teknik, samt Tävling/Parträning) eftersom de har ett eget rabattsystem.

 

TÄVLINGSTRÄNING

Denna termin kommer det att fokuseras på de olika grundpelarna som det bedöms på under en tävling. Puls och sväng,orsak/verkan,musikanpassning och utförande av *rundor* är huvudfokus denna termin. Lokalen kommer vara öppen från kl 18,00 för den som vill komma och värma upp innan. Den ledarledda träningen börjar 19,15 och håller på till 21,15. Under den ledda träningen kommer vi i vissa övningar byta runt i gruppen men huvuddelen av träningen sker med din danspartner. Tävlingslicens är inget krav men vi ser gärna att du har en ambition om att så småningom prova på tävlingsmomentet. Krav för att gå Tävlingsträning:

Endast paranmälan. Finns ett maxantal till denna träning-

Kursen är i första hand för tävlingsdansare  samt par som vill  börja tävla.  ANMÄLAN

Anmälan görs på länken efter varje kurs (anmälningssystemet SwingWeb). Var noga med att klicka på den SwingWeb som är på rätt rad. Under anmälningsproceduren får man en fråga om man vill anmäla en danspartner som då atomatisk får den andra dansrollen (förare eller följare). Ha då gärna all information om dem tillgänglig (epostadress, postadress, komplett personnummer samt telefonnummer). Det är viktigt att skriva in sin mejladress då ni annars inte får någon bekräftelse/betalinformation!
OBS! Anmälan är bindande och betalning ska vara oss tillhanda senast 15 dagar det att ni blivit antagen till kursen. I annat fall kan platsen gå till annan sökande!

Vid problem med anmälan eller om ni vill fråga något kan ni vända er till:
Lars-Inge Lundberg tel 076-677 19 01 eller via mejl till kurser@wetternbuggarna.se

 

Medlemsskap:

Medlemsavgift betalas enbart 1 gång varje kalenderår (jan-dec). De som anmäler sig till kurs får automatiskt ett påslag den avgiften när man blir antagen till den första kursen varje kalenderår. Alltså behöver man inte gå in och lösa medlemskap.
De som därimot inte går kurs, vilket kan vara tävlingsdansare, kursinstruktörer eller bara någon som vill stödja klubben och kunna nyttja vissa övriga aktiviteter kan gå in på länkarna nedan under medlemsskap.

Då hela familjen är medlemmar finns ett speciellt familjemedlemskap som alltid kostar lika mycket som två vuxna och ett barn. Övriga familjemedlemmar omfattas av familjemedlemskapet.

Om vi under anmälningstiden ser att det blir stort överskott på kvinnor på kursen kommer vi att sätta in tillfälligt anmälningsstopp. De som anmäler sig efter detta kommer på en reservlista. Parvis anmälan har då förtur, så försök gärna vara smidig och hitta en egen partner att anmäla dig tillsammans med. Om kursen bara blir aningen ojämnt fördelad mellan könen löser vi detta med hjälp av våra meddansare. 
På Tävling/Parträning är det obligatoriskt att anmäla sig med en partner. På både kurser och Teknik byter vi ofta danspartner för att få en mer varierad träning.